Címlap Szécsényről

Szécsényről

Rákóczi városa


Sárospatak után Szécsény az a város amely méltán viselheti ezt a jelzőt. Az 1705 Szécsényi Országgyűlés színtere, ma is tele van a Rákóczi korszak élményeivel és emlékeivel.

A Bástya Panzió műemlék jellegű épülete, a központi sétálóutcában található. Szálláshelyünk a történelmi városközpont egyik impozáns épülete. A kastélyt és a központot körülölelő sétálóutcák középkori hangulata és szépsége minden idelátogató turistát magával ragad. A díszburkolat, a kovácsoltvas padok és lámpaoszlopok valódi élmény dús sétáló és pihenőhelyé teszik a város legszebb utcáját.

 

 

Forgách Kastély: Szécsény egyik leglátványosabb, legmarkánsabb műemlék épülete. A kastélyban a Kubinyi Ferenc múzeum rendszeres kiállításai látogathatóak. A műemlék épület szépsége lenyűgöző és magáért beszél.

A sétálóutcán körbesétálva megtekinthető gyakorlatilag a város összes látványossága: a várfalak, a körbástya, a többi bástya, a várromok, a várkert, a kolostor, a templomok, a tűztorony (amely Európa 2 legferdébb tornya).

A város látványosságai, nevezetességei egész napos tartalmas kikapcsolódást, szórakozást biztosítanak minden idelátogató kedves vendég számára.

 

 

Szécsény "Palócország" központi városa, ideális kiindulóhely a megye feltérképezéséhez, bejárásához.

Egy gyönyörű város megtekintését kínálunk Ön és családja számára, fogjon hozzá és fedezze fel városunkat megyénket és nem fogja megbánni!    

 

Néhány nyersebb statisztikai adat városunkról:

Szécsény Nógrád megye északi részén, a szlovák határnál, a 22-es főút mentén fekszik.

Közigazgatásilag 1962-től hozzátartozik közvetlenül az Ipoly partjára települt Pösténypuszta. A várostól 4 km-re fekvő Benczúrfalvát 1963-ban csatolták Szécsényhez.

A város az Északi-Északkeleti- és a Kelet-Cserhát metszéspontjában, az Ipoly völgyében, 155 m tengerszint feletti magasságban, egy Ipoly menti kis medencében helyezkedik el.

Szécsény területe 46 km2 . Lakóinak száma 6369 (2000.) Ebből Benczúrfalván, 205, Pösténypusztán 216 ember él.

 

Tehát mit is kínálunk Önnek?

Szállást egy gyönyörű történelmi városban, betekintést a palóc folklórba és gasztronómiába. 

Szállás a világörökség részét képző Hollókő és az Ipolytanóci őslénypark közelében.

Jöjjön és látogasson el városunkba és tekintse meg ezt a történelmi szentélyt, higgye el megéri majd a fáradságot! Mert ezer élménnyel, szépséggel és hagyománnyal fog itt találkozni!  

Szerintünk és sok ember szerint "Palócország" és Szécsény "Megér egy misét!"